Skořice nejen do krupice

Skořice nejen do krupice


Nejprve se jen tak letem světem podíváme na to, co to vlastně skořice je. Jde vlastně o kůru stromu skořicovníku. Tato se musí velmi opatrně oloupat a sama pak vysychá, čímž získává typický tvar. Některé jdou potom do mlecích bubnů a některé se vyvážejí tak jak jsou. K nám se vozí z Asie, ale také Seychel, nebo Jižní Ameriky. Ve skořici je obsaženo mnoho látek, které člověku prospívají, a proto je dobré ji používat. Nemusí se zrovna jen dětem sypat na krupici, ale hospodyně vědí, že se může dávat do různých druhů cukroví. Znalci vína zase ví, že svařák bez skořice to jaksi není ono.

šálek čaje

I když si jej tak někteří připravují. Nám však půjde v tomto článku přímo o skořicový čaj, který má velmi výrazné chuťové a aromatické vlastnosti. Kdo nevyzkoušel, nemůže posoudit. Pití tohoto čaje je prospěšné z mnoha důvodů. Namátkou vybereme jen několik. Například pomáhá krevnímu oběhu a snižuje krevní tlak. Takže ti, kdo na něj trpí by jej měli zařadit mezi pravidelný přísun tekutin. Také zlepšuje trávení a všeobecně podporuje chuť jídlu. Zevně se používá tak, že do odvaru namočíme hadřík a ten přikládáme na místa postižená revmatismem. Mělo by to pomoci.

skořice

Skořice však má také velmi dobré dezinfekční a antibiotické účinky a údajně také velmi spolehlivě ničí bakterie. Dokáže také upravit cukrovku a další spoustu věcí, na které zde již není místo. Nyní tedy víte, co máte mezi kořením a pokud nevíte jak na čaj, poskytnu vám nezištně radu. Skořicový čaj si nemusíte vyrábět doma na koleně. Je to pracné a zdlouhavé. Místo toho raději udělejte jinou věc. Objednejte si ho jako hotový výrobek a máte po starostech. A pokud nevíte kde, čtěte dále. Vám stačí kliknout ukazovátkem myši na odkaz zde v tomto článku. Tak budete přeneseni na prodejnu a tam už si můžete objednat co potřebujete. Po zaplacení vám přijde čaj až domů.